נתן שלום אחרי כ 12 שנים של יציאה ממסגרות מקצועיות ברורות(הייתי מרפאה בעיסוק 15 שנים) שנים של למידה ואיסוף ידע בתחום הטיפול מרגישה שבכל פעם יוצאת עם רעיונות נפלאים ומיד נסוגה. אני מתעייפת מהר ומשנה כוון אם כי הכל באותו מרחב טיפולי/עיסוקי. הייתי רוצה להבין מה עוצר אותי להתמיד להתלהב ולהמשיך באותו קו לעצמאות? ומה יתמוך בי ? לעתים מרגישה שאני ליד..1 מעט מדי פעמים מתרגשת וזה קורה בעיקר במפגש המערב את כלי ההתמקדות והקונסטלציה. למרות הידיעה הזאת איני מצליחה להביא עוד מאותו דבר שואלת עצמי למה ? והאם זה הדבר שאכן ממלא אותי?
תשובה:
מטפלת יקרה,
כשאת אומרת "אני יוצאת עם רעיונות נפלאים ומייד נסוגה, מתעייפת מהר ומשנה כיוון אם כי הכול באותו מרחב טיפולי עיסוקי."... חלק מהתשובה נמצא בתוך השאלה, כשאת מחלקת את עצמך להרבה חלקים, את תחווי אובדן של אנרגיה והתעייפות. ראשית מה שאת צריכה לעשות זה לאסוף את כל החלקים ולהתמקד. במקום להרגיש אילוץ, לעשות את זה ואת זה ואת זה בתחום הטיפולי, את נדרשת להתמקד.
להתמקד במה תשאלי?
במיקוד וקונסטלציה סוג של טיפול ) משפחתית. אם יש מחשבות לחזור ולעשות משהו בנוסף או לחזור ולעשות משהו שעשית בעבר, מעבר לכך שזה יהיה בזבוז של אנרגיה, והתרחקות ממיקוד, זה יהיה לנסות ולהחיות משהו שכבר מת בקרבך. במת בכוונה שאין בו התלהבות או עניין.
מה שאנו רואים לגבייך זה שכלי ההתמקדות והקונסטלציה הוא כלי המבטא בפשטות את העוצמה שלך, פשוט, אבל מאוד גבוה שלך!
אבל, למרות שאת מקבלת חיזוק מאיתנו, את היא זו שצריכה לבחור ולהחליט מרצונך שהתמקדות וקונסטלציה, בזה את מתמקדת ויהי מה!, בלי מיקוד והחלטה שלך שפה נמצא הביטוי הגבוה שלך תאבדי אנרגיה ותתעיפי.
יחד עם זאת אנו רואים גם ילדה הפוחדת לצאת החוצה לעולם ולהביא את עצמה במלואה. במילים אחרות המילה שאני מקווה שתתחברי אליה נקראת בעברית, נוכחות.
נוכחות, קשורה להתמודדות עם תקשורת מכל הסוגים, החל מדיבור מול קהל, לנוכחות ברשת החברתית (נוכחות דלה). את לא נוכחת ברשת, לא רואים אותך. ונוכחות פנימית, התמודדות מול ביקורת פנימית: "אם את טובה מדוע לא מגיעים אנשים"....וכן הלאה.
תכל"ס מה לעשות:
1. לבחור בכלי המיקוד והקונסטלציה כביטוי הפשוט והגבוהה שלך.
2. להתמקד ולא להתפזר על תחומי טיפול אחרים.
3. מיקוד גם בלשווק את עצמך: נטוורקינג, סרטונים, שיפור האתר הקיים ודף הפייסבוק, כמה שיותר מקצועי יותר טוב. למצוא דרכים להתמודד עם פחד קהל.
4. לשתף, פעולה עם מטפלים באותו התחום, להחליף רעיונות, ולהתייעץ ולבקש עזרה ורעיונות.
5. סבלנות עד להגשמה.
להמשך טיפול: נתן אמסטר שאלה של שינוי, מאבחן מטפל ומתקשר. 054.4517121
コメント